Tek Taş Çikolata

İçindekiler

Hazırlanışı

Dolgu yapılışı
Dolgu yapılışı Festipak, bal ve nane ocakta kaynatılır. İçindeki naneler süzgeçle süzülür, Belcolade Selection Amber ilave edilir. Dondurucuda soğutulup kullanılır.

Çikolata yapılışı
Belcolade Selection Amber 45 °C’ye eritilir. 28 °C’ye kadar temperlenir, kalıba doldurularak kabuk oluşturulur. Hazırlanan dolgu ile doldurulur, dolapta dinlendirildikten sonra üstü Belcolade Selection Amber ile kapatılır. 2 saat dolapta dinlendirildikten sonra kalıptan çıkarılır. Daha sonra süsleme için kakao yağıyla üzerine püskürtme yapılır.

Çikolatanın en ışıltılı lezzeti

Zorluk derecesi:  

“Pişmiş süt ve vanilyayı harmanlayarak karamel lezzeti sunan sütlü çikolata”