Ekşi maya fermantasyon süreci sırasında oluşan organik asitler; nişastanın sindirim hızını yavaşlatarak ekşi mayalı ekmeğin glisemik indeksini düşürür.
Göbeklitepe ekşisi sorgül unu ekmeğe eşsiz bir aroma, lezzet, hacim ve doku kazandırır.
Birçok ülkede, ekmek deyince akla en önemli özellikler lezzetli, sağlıklı ve taze olmasıdır. Puratos'un 25 seneyi aşkın süredir yürüttüğü ekşi hamur teknolojisi ile bu özel ekmeğe ulaşmak çok daha kolay. Farklı tahıllar ve unları, çok çeşitli mikroorganizmaları bir araya getiren ve gelişmiş fermantasyon teknikleri içeren bu teknoloji sayesinde, Puratos Sapore ekşi maya ürün grubu ile birbirinden lezzetli ekmekleri üreticilere ve dolayısıyla tüketicilere sunuyor.
Atalardan Yadigar: Sorgül Buğdayı
Tarih boyunca orijinal yapısını koruyarak günümüze ulaşan yerel tohumdan üretilen buğdaylar "yadigâr bugday" olarak adlandırılıyor. Tüm buğdayların anavatanı olan Anadolu'nun yadigâr buğdaylarından biri de Mezopotamya’nın bilinen en eski buğdayı olan Sorgül buğdayı.
Bereketi Kadim Anadolu Toprağından: Ekşi Mayalı Göbeklitepe Ekmeği
Dünya ekşi maya geleneğinin mirasçısı Puratos olarak biz de, yadigâr Sorgül buğdayından yaptığımız Sapore Sorgül ekşi mayasıyla halkımızın sofrasına ekşi mayalı Göbeklitepe Ekmeği’ni armağan ediyoruz.
Ekşi mayalı Göbeklitepe Ekmeği ile Anadolu'nun ekşi maya geleneğini yaşatmayı, ve bereketini sofralara taşımayı hedefliyoruz.
Kadim lezzetlere uygun profili ve yadigar buğdaylardan ekşi mayası sayesinde Göbeklitepe Ekmeği Anadolu insanının aradığı gibi geleneksel lezzette ve uzun ömürlü.