Limon ve Tarçın Dolgulu Çikolata

Hazırlanışı

Dolgu hazırlanışı
  1. Festipak, çubuk tarçın ve limon kabuğu kaynatılır ve demlenmeye bırakılır.
  2.  Şeker açık kahverengine dönene kadar karamelize edilir; sonra glikoz eklenir.
  3.  Krema tekrar ısıtılır ve karamel ile birleştirilir.
  4.  Karışım doğrudan Belcolade Blanc Selection üzerine süzülür. 
  5.  Kakao yağı ve toz tarçın da eklenir ve pürüzsüz bir yapı elde edilene kadar el mikseri ile karıştırılır . 35 ºC'ye geldiğinde tereyağı eklenir ve tekrar karıştırılır.

Uygulama
  1. Çikolata kalıbına fırça yardımıyla temperlenmiş Belcolade Noir (Bitter) Selection sürülür. Daha sonra Belcolade Blanc (Beyaz) Selection ile kabuk oluşturulur.
  2. Kalıp, hazırlanan dolgu ile doldurulur. (Dolgunun uygulama sıcaklığı 26 ºC dolayındadır.)
  3. Dolgu set olduktan sonra üzeri Belcolade Blanc (Beyaz) Selection ile kaplanır.

Kışa en çok yakışan çikolata...

Zorluk derecesi: