Yiyeceklerin üretilme şekli hem insanların sağlığını hem de gezegenimizi etkiler. Bu nedenle, en başından beri Sağlık ve İyilik, Puratos'un araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin odak noktası olmuştur.
Lezzet, doku, kalite veya güvenlikten ödün vermeden mümkün olan en besleyici ve sağlıklı ürünleri sizlere sunmayı amaçlıyoruz. Bilimin ışığında, daha iyi ve daha sağlıklı olmak için ürün yelpazemizi sürekli geliştiriyoruz. Ürünlerimizde meyve, lif ve tam tahıl gibi güçlü içeriklere daha çok yer verirken tuz, bazı yağlar ve şekerleri de azaltmak için çalışıyoruz.
Ayrıca, Puratos'un tescilli araştırma programı Yarının Tatları, küresel ve yerel tüketici davranışları, tutumları ve seçimleri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmamızı sağlar. Bunu göz önünde bulundurarak, şeffaflık veya bitki bazlı alternatiflere yönelik tüketici ihtiyaçlarını karşılamak için doğru ürün yelpazesini sunuyoruz.
Sağlık ve İyilik yaklaşımımız, 10 yapı taşı üzerine oturtulmuştur.
Ürünlerimizdeki tahıl ve tohum miktarını artırıyoruz. Buna ek olarak, tahıl, tam tahıl ve tohum açısından zengin unlu mamullerin tüketimini artırmak adına tam tahıllı çeşitlerin kullanımını teşvik ediyoruz. Böylece, dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerin önerilen günlük lif alımı hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyoruz.
Puratos, şekeri azaltılmış pastane ve çikolata ürünleri yelpazesiyle şeker tüketimini azaltmaya katkı sağlıyor. Ayrıca, şeker içeriğini azaltmak amacıyla mevcut tarifleri de yeniden yaratıyoruz. Şekeri çıkarma, azaltma ve/veya başka bir içerikle değiştirme işlemi ne ürünün tadından ne de dokusundan ödün vermelidir.
Dolgulardaki meyve içeriğini veya son uygulamadaki meyve dolgusunu mümkün olduğunca artırıyoruz.
Özellikle besleyiciliği düşük olan yağları ürünlerimizden çıkarmayı veya azaltmayı ya da bunları besleyiciliği yüksek yağlarla değiştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca trans yağ asitlerini ürünlerimizden çıkarmaya ve onları daha sağlıklı yağ kaynaklarıyla değiştirmeye odaklanıyoruz.
Tüketicilerin, Dünya Sağlık Örgütü tarafından verilen günlük 5 gr tuz alımı tavsiyesine uymalarına yardımcı olmak adına unlu mamullerdeki tuz miktarını azaltan çözümler sunuyoruz.
Her gün daha fazla tüketici, katkı maddeleri, yapay renkler ve tatlandırıcılar gibi istenmeyen içeriklerin azaltılmasını istiyor. Puratos, bitmiş ürünler için yalın/yalınlaştırılmış etiket alternatifleri sunarak ürünlerde daha kısa, daha net ve daha yalın içerik listelerinin bulunmasına olanak tanıyor.
Daha doğal ürünlere yönelik artan talebi karşılamak için Puratos, mümkün olan durumlarda, lezzet, doku ve genel işlevsellikten ödün vermeden organik alternatifler sunuyor.
Beslenme düzeninden gluteni çıkaran bireylerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu yüzden Puratos, mümkün olan durumlarda, lezzet ve dokudan ödün vermeden beslenme açısından dengeli glutensiz alternatifler sunuyor.
Talep üzerine, lezzet, doku ve işlevsellik açısından geleneksel muadillerine mümkün olduğunca en yakın olan bitki bazlı alternatifler sunarak daha güçlü bir dünya yaratma sürecine katkıda bulunuyoruz.
Tüketiciler, sindirim sağlığı ve genel sağlık arasındaki ilişkinin bilincindedir. Sağlıklı bir sindirim sistemi, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı olumlu yönde etkiler. Puratos'un Mutlu Sindirim yelpazesindeki ekmekçilik ürünlerinin tamamında, tüketicilerin sindirim sağlığını destekleyici belli lif türleri gibi sindirim sağlığını teşvik eden bileşikler bulunmaktadır.