Yiyeceklerin üretilme şekli hem insanların sağlığını hem de gezegenimizi etkiler. Bu nedenle, en başından beri Sağlık ve İyilik, Puratos'un araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin odak noktası olmuştur.
Lezzet, doku, kalite veya güvenlikten ödün vermeden mümkün olan en besleyici ve sağlıklı ürünleri sizlere sunmayı amaçlıyoruz. Bilimin ışığında, daha iyi ve daha sağlıklı olmak için ürün yelpazemizi sürekli geliştiriyoruz. Ürünlerimizde meyve, lif ve tam tahıl gibi güçlü içeriklere daha çok yer verirken tuz, bazı yağlar ve şekerleri de azaltmak için çalışıyoruz.
Ayrıca, Puratos'un tescilli araştırma programı Yarının Tatları, küresel ve yerel tüketici davranışları, tutumları ve seçimleri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmamızı sağlar. Bunu göz önünde bulundurarak, şeffaflık veya bitki bazlı alternatiflere yönelik tüketici ihtiyaçlarını karşılamak için doğru ürün yelpazesini sunuyoruz.
İyilik & Sağlık yaklaşımımız 10 temel ilkeye dayanıyor.
Açık ve şeffaf bilgi.
Şeker, yağ ve tuz oranını azaltırken; lif, protein ve meyve miktarını artırarak besin değerlerini iyileştiriyoruz.
Bitkisel bazlı ve fleksitaryen seçenekler de dahil olmak üzere çeşitli beslenme tercihlerine olanak sağlamak.
Bağırsak dostu bileşenleri günlük beslenmeye dahil etmek.
Farklı grupların beslenme ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmak.
Birlikte daha sağlıklı bir gelecek yaratalım!
İyilik & Sağlık, Puratos için her zaman öncelikli olmuştur. 1920’lerde, kavrulmuş buğday kepeği, malt ve kepek içeren bir ekmek karışımı olan Pura-Malté’yi yarattık. Sağlıklı, lezzetli ve kolay sindirilebilir olan Pura-Malté, pazarda devrim yaratan bir ürün oldu.
Veganlık, hayvanların yiyecek, giyecek ve diğer amaçlar için herhangi bir şekilde sömürülmesini gerektirecek her türlü uygulamayı hayatından çıkarmak isteyenlerin seçtiği bir yaşam tarzıdır.
01
Ne zaman bir ürün geliştirsek, tattan taviz vermeksizin besin değeri açısından en iyi hale getirmeye çalışıyoruz.
02
Akademik ve bilim dünyasına öncülük edip destek vererek araştırmalar yapıyoruz, böylece tüketicilerin sağlığının ve refahının iyileşmesine katkıda bulunuyoruz.
03
Bilgi birikimimizi ve uzmanlığımızı müşterilerimizle paylaşıyoruz; onlara beslenme bilgileri yanında tüketici görüşlerini de sunuyoruz.