Her 2 tüketiciden 1’i, unlu mamul ambalajlarında besin değerlerini veya sağlık beyanlarını inceliyor. – Taste Tomorrow (Yarının Tatları)
Dengeli beslenme hayati öneme sahiptir. Ölçülü tüketildiğinde, hatta ara sıra yapılan kaçamaklar bile dengeli bir beslenme düzenine uyum sağlayabilir ve uzun vadeli beslenme istikrarını destekleyebilir.
Evrensel bir sağlıklı beslenme modeli olmasa da Dünya Sağlık Örgütü, şeker, yağ ve tuz tüketiminin azaltılmasını; meyve, sebze, diyet lifi ve tam tahılların artırılmasını öneriyor. Puratos, beslenmeyi optimize eden yenilikçi bileşenler geliştirirken bu prensipleri temel alıyor.
Şeker Azaltımı
Tüketicilerin azaltmak istediği başlıca bileşen şeker. Ancak, şeker yalnızca tat vermekle kalmaz, özellikle pastacılık ve çikolata ürünlerinde önemli bir işlevselliğe sahiptir. Bu nedenle, tam veya kısmi şeker yerine kullanılabilecek, geçişi kolay çözümler sunuyoruz. İhtiyaçlarınıza özel çözümleri görüşmek için ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.
Yağ Azaltımı
Dünya Sağlık Örgütü’nün rehberine paralel olarak, ürünlerinizin besin değerini artırmayı hedefliyoruz. Düşük kaliteli yağları (örneğin, doymuş yağ asitlerini) azaltarak daha sağlıklı alternatiflerle değiştiriyoruz. Ayrıca, yağ oranı azaltılmış dolgu malzemeleri ve tatlı unlu mamul karışımları sunarak ürünlerinizin hem lezzetini hem de besin değerini optimize ediyoruz.
Tuz Azaltımı
Ekmek, genellikle yüksek tuz içeriğiyle dikkat çeker. Bu nedenle, unlu mamullerde tuz oranını azaltmak için yenilikçi çözümler geliştirdik. Çözümlerimizle, tüketicilerin Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği günlük 5 g tuz tüketim seviyesine ulaşmasına yardımcı olabilir, bunu yaparken lezzetten ödün vermemelerini sağlayabilirsiniz.
Her Şey Tahıllarla Başlıyor!
Taste Tomorrow verilerimiz, tüketicilerin tahıl ve tohumları hem sağlıklı hem de lezzetli olarak algıladığını doğruluyor. Ve bu doğru: Tam tahıllar, besleyici gıdaların yapı taşı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği şekilde lif alımını artırmanın lezzetli bir yolu.
Tam tahıl ve tohumlarımız, yalnızca lif oranını artırmakla kalmaz; aynı zamanda asırlık fırıncılık bilgeliğini modern yeniliklerle buluşturur.
Daha Fazla Meyve, Daha Az Diğerleri
Son yıllarda meyve, dünyanın en çok tercih edilen lezzetlerinden biri haline geldi. Bu nedenle, meyve dolgularımızın meyve içeriğini mümkün olduğunca artırmayı hedefliyoruz. Puratos’un meyve dolgularını kullanmak, ürün başına 100 gramda ilave şeker, yağ ve kalori miktarını azaltmanın lezzetli ve yaratıcı bir yolu.
Besin Değerindeki Avantajlar
Günümüz pazarında, ürünlerin ilave besinsel faydalar sunması giderek daha önemli hale geliyor. Yüksek protein veya lif içeriğine sahip ürünler yaratmanıza yardımcı olacak bileşenler geliştirdik. Bu bileşenler, ürünlerinizin besin dengesini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda lezzet ve dokusunu da geliştirir.
Taste Tomorrow’a (Yarının Tatları) göre tüketicilerin %62’si isteklerini karşılamak için daha sağlıklı alternatifler arıyor. Dengeli tatlı atıştırmalıklar sunmak, tüketicilerin favori lezzetlerini sağlıklarından ödün vermeden keyifle tüketmelerine yardımcı oluyor.
Innova Insights verileri, tüketicilerin %80’e yakınının beslenme konusunda proaktif bir yaklaşım benimsediğini ortaya koyuyor. Bu tüketicilerin %28’i şeker oranını, %21’i ise yağ oranını azaltmayı hedefliyor.
Puratos malzemelerinin, fırın ürünlerinizi, keklerinizi ve pastalarınızı nasıl daha besleyici hale getirdiğini keşfedin. Sağlıklı ve lezzetli ürünler yapmak için tam tahıllı karışımlar ve bağırsak sağlığına iyi gelen içerikleri öğrenin.
Puratos malzemeleriyle günlük ekmeğinizi nasıl besleyici bir kaynağa dönüştürebileceğinizi keşfedin. İnovatif çözümlerimizin ekmekçilere lezzetli, yüksek lifli ürünler yapmalarında ve böylece bağırsak sağlığı ile genel iyilik halini desteklemelerinde nasıl yardımcı olduğunu öğrenin.
Piyasada daha faydalı besinlerin sunulmasında proaktif bir rol oynamak istiyoruz. İşte bu yüzden beslenmeyi yaptığımız her şeye entegre ediyoruz.