28 Nis 2020
Vegan olmanın, önümüzdeki yıllarda beslenme açısından en gözde trend olacağı tahmin ediliyor. Veganlık akımının bayrağını, daha etik ve daha merhametli kararlar vermek isteyen 20 ila 34 yaş aralığındaki gençler, yani Y ve Z kuşağı taşıyor. Peki bu veganlık trendinin ekmekçiler ve pastacılar üzerinde nasıl bir etkisi var? Ürünlerinizin lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeden bu trende nasıl cevap verebilirsiniz? Puratos'un bitki bazlı çözümlerini kullanarak bu zor görevi harika fırsatlara dönüştürün.
Veganlık, hayvanların yiyecek, giyecek ve diğer amaçlar için herhangi bir şekilde sömürülmesini gerektirecek her türlü uygulamayı hayatından çıkarmak isteyenlerin seçtiği bir yaşam tarzıdır.
Vejetaryenler gibi veganlar da et veya balık tüketmemekle birlikte süt ürünlerini, yumurtayı ve hayvanlardan elde edilen ya da hayvanlar üzerinde test edilen diğer ürünleri kullanmaktan da kaçınırlar.
Hayvan refahının düşünülmesi, vegan yaşam tarzının itici güçlerinden sadece biridir. Son yıllarda tüketiciler, sağlık konusunda daha bilinçli. Satın aldıkları, tükettikleri gıdanın ekolojik ve etik boyutlarına daha fazla dikkat eder hale geldi. Tıpkı hayvan refahının düşünülmesi gibi çevre sorunlarına karşı duyarlı olunması da özellikle Y ve Z Kuşağı için gittikçe önem kazanan konular. Diğer itici güçlerin arasında ise şu amaçlar bulunuyor:
Veganlık, bir zamanlar sağlığına düşkünler veya aşırı hayvan severlerle ilişkilendirilirdi. Bugün ise büyük bir gelişme kaydetti ve giderek yaygınlaşmaya başladı. Birkaç yıl önce, restoran menülerinin çoğunda tek bir vegan yemeği dahi yoktu. Günümüzde, sadece vegan yemek sunan restoranların yanı sıra vegan atıştırmalıkları ve yemekleri satan yiyecek kamyonları bile var.
Fitness meraklıları, ünlüler ve vegan blog yazarları, vegan yaşam tarzını teşvik ediyor ve Cowspiracy ve What the Health (Sağlık Komplosu) gibi özel belgeseller yapılıyor.
2018'de, dünya nüfusunun yaklaşık %23'ü kendini yarı vejetaryen olarak tanımlanırken, yaklaşık %7'si de kendini vejetaryen veya vegan olarak tanımlıyordu. Bu beslenme tercihlerinin bir sonucu olarak, bitki bazlı ürünlerin, dünya nüfusunun yaklaşık 3'te 1'i tarafından tercih edildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. *1)
Bitki bazlı veya vegan gıdalar, süt ve yumurta da dahil olmak üzere hiçbir hayvansal ürün içermez. Bu malzemeler, fırında pişirilen tatlılar için epey işlevsel olduğundan ve nihai ürüne istenen yapıyı ve dokuyu kazandırmaya yardım ettiğinden, bunların kullanılmaması ekmekçiler ve pastacıları derinden etkiler. Süt ve yumurtanın olmaması, keklerin fazla sıkı ve lastik gibi bir yapı kazanmasına neden olabilir. Bu da bu kategoride yenilik yapmak isteyenler için zorlu bir mücadeleye dönüşebilir.
Puratos olarak bitki bazlı ürünler pişirmenin zorlu bir mücadeleye dönüşmesi gerektiğine inanmıyoruz. Vegan veya bitki bazlı alternatifler sunmanın, müşterilerimizin kendi müşteri tabanlarını genişletmelerine ve veganların, vejeteryanların veya sayıları gittikçe artan yarı vejetaryenlerin ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olabileceğini biliyoruz. Bu yüzden, Puratos'un ürün portföyünde yıllardır bitki bazlı çözümler bulunuyor. Bitki bazlı ve vegan çözümlere yönelik artan tüketici taleplerine cevap vermek amacıyla da ürün yelpazesini kısa bir süre önce genişletti.
Uygun bitki bazlı çözüm serimiz, müşterilerimizin yarattıkları ürünler ile bitki bazlı beslenme tarzlarına hitap etmesine yardımcı oluyor. Bu yelpazede pastane ve ekmekçilere yönelik, hayvansal türevli hiçbir malzeme içermeyen çözümler bulunuyor. Ayrıca, bitki bazlı bir beslenme tarzını tercih eden insanların ihtiyaçlarına da cevap vermeye çalışıyoruz. Genellikle, bu tür beslenme alışkanlıklarını benimseyen kişiler makro ve mikro besin (vitamin ve mineral) gereksinimlerini karşılamakta zorluk çekiyor.
Puratos'un bitki bazlı ürünleri, bireylerin protein, lif, vitamin ve mineral ihtiyaçlarını, lezzet ve dokudan ödün vermeden karşılamalarına yardımcı olabilecek baklagiller ve tahıllar içeriyor.
Puratos'un bitki bazlı ürün yelpazesi, pastacılığın tüm unsurlarını kapsıyor. Yeni lezzet ve dokular denemek ve tüketiciler için keyiflerinden ödün verdirmeyecek, hoş bir yemek deneyimi yaratmak için mükemmel bir araç görevini üstleniyor.
Pastaneler için bitki bazlı ürün yelpazesinde bulunan ürünler:
Ekmek yapımını her yönüyle geliştirmek için uygun bitki bazlı bir ekmekçilik çözümleri yelpazesi oluşturmak için 100 yılı deneyimimizi kullandık:
Halihazırda vegan müşterilerinize uygun yiyecekler de servis ediyor musunuz? Eğer cevabınız hayırsa, artık tereddüt etmenize gerek yok. Vegan besinlere yönelik talep ve vegan tüketicilerin sayısı her geçen gün artıyor.
Puratos'un bitki bazlı ürün serisini keşfedin, düzenli olarak sizinle paylaştığımız tarifleri takip edin ve müşterilerinize lezzetli, vegan ürünler sunabilmenin tadını çıkarın.