İnsanların ve gezegenin sağlığı için fark yaratın

"Her 3 tüketiciden 1’i haftada en az bir kez bitkisel bazlı gıda satın alıyor." – Taste Tomorrow (Yarının Tatları)

Hayvan haklarına yönelik bir hareket olarak başlayan bu akım, zamanla bir gıda devrimine dönüştü. Artık mesele sadece hayvansal ürünlerden kaçınmak değil; daha çeşitli beslenme seçeneklerini benimsemek ve bunların çevresel etkilerini fark etmek. Tüketiciler, kendileri ve gezegen için daha iyi olan alternatifleri arayarak bitki bazlı ürünlere yönelmeye başladı.

Araştırmalar, bitki bazlı gıdaların genellikle hayvansal gıdalara kıyasla daha az kalori, daha düşük doymuş yağ ve kolesterol içerdiğini; buna karşılık lif açısından daha zengin olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, bitki bazlı alternatifleri tercih etmek dengeli ve çeşitli bir beslenme için sağlıklı bir adım.


 

Bitki Bazlı Gıdaların Yükselişi

Bitkisel Bazlı Gıdaların Yükselişi

Innova Market Insights’a göre, bitki bazlı segment gıda endüstrisinin en hızlı büyüyen alanlarından biri. İşte son istatistiklerle desteklenen bazı veriler:

  • Pastane ve tatlı ürünlerinin lansmanları yıllık bazda %61 arttı.
  • Fırıncılık malzemeleri ve karışımlarda %60’lık bir artış yaşandı.
  • Kurabiye ve bisküvi kategorisi %43 büyüdü.

Puratos, Bitkisel Bazlı İnovasyonda Öncü
Puratos Türkiye olarak, lezzet, doku, işlevsellik ve güvenlikten ödün vermeden yumurta, süt ve tereyağına bitki bazlı alternatifler geliştirmeye odaklanıyoruz.

Hedeflerimiz:

  • Bitkisel bazlı ürün yelpazemizde hayvansal bileşenleri %100 ortadan kaldırmak.
  • Besin değeri yüksek bitki bazlı çözümler sunmak.
  • Ürünlerimizi mümkün olduğunca temiz içeriklerle üretmek.

Ayrıca ekmek karışımları, geliştiriciler, ekşi mayalar, özel tahıllar, özel yağlar, jöleler, meyve dolguları ve bitter çikolata gibi doğal olarak bitkisel bazlı geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz.

Lezzet ve Beslenmeyi Dengelemek
Bitkisel bazlı malzemelerimizin besin profillerini geliştiriyor, hem lezzeti hem de sağlığı dengeleyen yaratıcı tariflerde kullanıyoruz.

Puratos ile Bitkisel Bazlı Beslenmeye Geçin
Bitkisel bazlı ürün yelpazemizle ilham, üstün lezzet ve doku sunmayı; aynı zamanda iyi bir şey yapmanın verdiği mutluluğu yaşatmayı hedefliyoruz. Böylece hem kendinize, hem tüketicilerinize hem de gezegenimize daha iyi bakabilirsiniz. 🌿

Our plant-based solutions

INSPIRATION

Plant-based recipes

Tüketici İçgörüleri

Tüketici İçgörüleri

Taste Tomorrow (Yarının Tatları) araştırmasına göre, bitkisel bazlı beslenmeye yönelimin iki temel motivasyonu var: Sağlıklı olduğu düşünülmesi ve çevre için faydalı olması.

  • Tüketicilerin %70’i bitkisel bazlı beslenmenin çevre üzerinde olumlu bir etkisi olduğuna inanıyor.
  • %58’i ise bitkisel bazlı beslenmenin hayvansal bazlı diyete göre daha sağlıklı olduğunu düşünüyor. 

Related articles on plant-based

Sağlıklı Lezzetler: Puratos'un Lezzetli ve Besleyici Gıda Yenilikleri

Discover how Puratos is committed to promoting better health and well-being by offering high-quality, nutritious, and sustainable bakery, patisserie and chocolate ingredients.

Puratos'un yüksek kaliteli, besleyici ve sürdürülebilir ekmekçilik, pastacılık ve çikolata malzemeleri ile daha bir iyi sağlık ve esenlik seviyesi sunma taahhüdünü keşfedin. Çözümlerimizin olağanüstü lezzetini ve kalitesini korurken tüketicilerin ihtiyaç ve tercihlerine nasıl öncelik verdiğimizi öğrenin.

Bitki bazlı gıda: Niş bir kavramdan gıda devrimine

Bitki bazlı gıda: Niş bir kavramdan gıda devrimine

Bitki bazlı ürünler bugün gıda sektörünün en hızlı büyüyen segmentlerinden biri. Tüketiciler, bir değişimin gerektiğinin farkında. Ekmekçiler ve pastanelerde sunulan bitki bazlı ürün yelpazesi istikrarlı bir biçimde artış gösteriyor.

Besin Dengesi

Dengeli beslenme çözümlerimizi keşfedin. Yenilikçi bileşenlerimizle şeker, yağ ve tuzu azaltırken lezzeti artırın.

KAYNAK

  1. Clem, J. D., & Barthel, B. (2021, May 1). A look at plant-based diets. Journal of Nutritional Science, 118(3), 233-238.
  2. McClements, D J., & Großmann, L. (2021, June 3). A brief review of the science behind the design of healthy and sustainable plant-based foods. https://doi.org/10.1038/s41538-021-00099-y
  3. Manasa, R., Harshita, M., Prakruthi, M., Shekahara Naik, R., & Shivananjappa, M. (2020). Non-dairy plant based beverages: A comprehensive review. The Pharma Innovation Journal, 9(10), 258-271.
  4. Langyan, S., Yadava, P., Khan, F.N., Dar, Z.A., & Singh, R. (2022). Sustaining protein nutrition through plant-based foods. Frontiers in Nutrition, 8, 772573.
  5. McClements, I., & McClements, D. (2023, July 1). Designing healthier plant-based foods: Fortification, digestion, and bioavailability. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.112853
  6. McClements, D.J. (2023). Ultraprocessed plant‐based foods: Designing the next generation of healthy and sustainable alternatives to animal‐based food