"Dünya genelinde tüketicilerin %75’i bağırsak sağlığını destekleyen gıdalara ilgi duyuyor." – Taste Tomorrow (Yarının Tatları)
Bilimsel araştırmalar, iyi bir yaşamın bağırsaktan başladığını ortaya koyuyor. Bu nedenle Puratos, sağlıklı bir mikrobiyomu destekleyen bileşenler ve teknolojilere yatırım yapıyor. Amacımız, ürünlerinizin hem lezzetli hem de sağlık açısından faydalı olmasını sağlamak.
Puratos, temel gıdalar arasında yer alan ekmek gibi ürünler aracılığıyla bağırsak mikrobiyomunu kademeli olarak iyileştirmeyi hedefliyor. Ayrıca yenilikçi teknolojilerimiz, özellikle tahılların doğal faydalarını en üst düzeye çıkarmak için fırıncılar ve üreticilere destek oluyor. Bu yaklaşım, yalnızca harika lezzetler sunmanıza değil, aynı zamanda tüketicilerinizin sindirim sağlığına katkıda bulunan ürünler yaratmanıza da yardımcı oluyor.
Bağırsak sağlığı; etkili sindirim, besin emilimi, güçlü bağışıklık ve gastrointestinal sorunların olmaması anlamına gelir. Bağırsakta bulunan trilyonlarca mikroorganizma, mikrobiyom olarak adlandırılır ve hem fiziksel hem de zihinsel sağlık üzerinde kritik bir rol oynar.
Bağırsak mikrobiyomu, bağırsak-beyin ekseni üzerinden zihinsel sağlığı, bağırsak-kas ekseni üzerinden ise kas fonksiyonlarını etkiler. Bağışıklık sistemimizin yaklaşık %70’inin bağırsaktan kaynaklandığı tahmin edilmektedir.
Genetik, stres, ilaçlar ve çevre kirliliği gibi faktörler bağırsak sağlığını etkileyebilse de, bilinçli beslenme tercihleri ile bu durumu iyileştirmek mümkün. Dengeli ve çeşitli bir bağırsak mikrobiyomunu destekleyen diyetler; lifler, fermente gıdalar ve bilimsel olarak kanıtlanmış prebiyotikler, probiyotikler ve postbiyotikler içerir.
Dengeli bir beslenme, bağırsak sağlığı için büyük önem taşır. Dünya genelinde temel gıdalar arasında yer alan ekmek ve fırıncılık ürünleri, bağırsak sağlığını destekleyen faydalar sunmak için harika bir fırsat yaratır.
100 yıllık fırıncılık inovasyonu tecrübemizle, ekmek sanatını bağırsak sağlığı bilimiyle birleştirerek Happy Gut serimizi geliştirdik.
Puratos Happy Gut serisi, özellikle fırıncılık ürünlerindeki lif miktarını artırmak, tüketicilerin önerilen günlük lif alımını desteklemek ve üstün lezzet ile doku sunmak için tasarlandı.
Fermentasyon ve filizlendirme teknolojilerindeki uzmanlığımız sayesinde tahıllardan değerli besin öğelerini açığa çıkarabiliyor ve besleyici, lezzetli ve sağlıklı temel gıdalar sunabiliyoruz.
Bağırsak sağlığı, tüketiciler arasında hızla popülerlik kazanıyor ve bu durum gıda sektöründe de giderek daha fazla ilgi görüyor. Tüketiciler, bağırsak sağlığı ile genel sağlık arasındaki bağlantıyı artık iyi bir şekilde benimsedi. Taste Tomorrow (Yarının Tatları) verilerine göre, dünya genelinde tüketicilerin yaklaşık %80’i bağırsak sağlığı ile bağışıklık ve zihinsel iyi olma hali arasındaki ilişkiyi fark ediyor.
Bağırsak sağlığı konusu hızla daha iyi anlaşılıyor ve sonuç olarak ekmekçilik endüstrisinde ilgi görüyor. Yeni nesil "Mutlu Sindirim" ekmekleri ile nasıl çözümler sunuyoruz?
İnsan vücudunun içinde ve üzerinde cilt, burun, ağız ve bağırsak dahil 1000'den fazla farklı türe ait mikroorganizmalar bulunur.
Puratos malzemeleriyle günlük ekmeğinizi nasıl besleyici bir kaynağa dönüştürebileceğinizi keşfedin. İnovatif çözümlerimizin ekmekçilere lezzetli, yüksek lifli ürünler yapmalarında ve böylece bağırsak sağlığı ile genel iyilik halini desteklemelerinde nasıl yardımcı olduğunu öğrenin.
Dengeli beslenme çözümlerimizi keşfedin. Yenilikçi bileşenlerimizle şeker, yağ ve tuzu azaltırken lezzeti artırın.