Suyun %40'ı ve ceviz dışındaki malzemeler beraber miksere konur, 8 dk. yavaş + 4 dk. hızlı devirde yoğurulur (suyun %60’ı doğrudan verilir; kalanı yoğurma sırasında azar azar ilave edilir, ceviz son dakikada eklenir.)
Ön Dinlendirme:
Oda sıcaklığında 20 dk.
Kesme/Tartma:
Hamur 650 gr'dan kesilir ve yuvarlanır.
Ara Dinlendirme:
Oda sıcaklığında 20 dk.
Şekillendirme:
Somun ekmek şekli verilir.
Fermantasyon:
28 ºC %80 bağıl nemde 45-60 dk.
Son Dokunuş:
Pişirilmeden önce hamurun üzerine un atılır ve 2 bıçak atılarak son şekli verilir.
Pişirme:
Taş tabanlı fırında; buhar verilerek 250 ºC'de pişirilmeye başlanır; 230 ºC'ye indirilir ve toplam 35-40 dk. pişirilir.
Web sitemizde size en iyi deneyimi sunmak, tekrar eden ziyaretleri ve tercihleri tanımak, ayrıca site trafiğini ölçmek ve analiz etmek için çerezleri kullanıyoruz. Çerezler hakkında, nasıl devre dışı bırakılacağı da dahil olmak üzere daha fazla bilgi edinmek için çerez politikamızı inceleyin.”Tüm çerezleri kabul ediyorum” butonuna tıklayarak tüm çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz.