Bodrum Mandalinalı Cheesecake

Tabanın hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler mikserde palet yardımıyla yoğurulur, 1,5 cm kalınlığında tepsiye açılır. 180 °C fırında 20-25 dk pişirilir.
  2. Soğuduktan sonra ezilerek toz haline getirilir. 200 gr ezilmiş Patacrout alınır, 40 gr tereyağı eritilir, 25 gr süzme bal ilave edilir, üçü beraber karıştırılır.
  3. İstenilen çember boyutunda 5 cm yükseklikte olacak şekilde çemberin tabanına bastırılarak konur.

Deli Cheesecake hazırlanışı
  1. Çemberin %50’si Deli Cheesecake ile düz bir şekilde doldurulur. Vivafil Bodrum Mandalinası sıkma torbası yardımıyla cheesecake’in ortasına kenarları 1,5 cm boş kalacak şekilde dairesel olarak sıkılır.
  2. Üzerine Deli cheesecake torba yardımıyla çember boyutuna kadar sıkılır spatula yardımıyla üzeri düzeltilir. 150 °C fırında 50-60 dakika pişirilir.
  3. Ortamda soğuduktan sonra +5 dolapta 1 gece dinlendirilir.

Dekorasyon
  1. Dolaptan alınan cheescake’in üzerine spatula yardımıyla Vivafil Bodrum Mandalinası sürülür. Tekrar spatula yardımıyla Brillo Sade jöle ince şekilde kaplanır.
  2. Carat Coverlux bitter eritilir, isteğe göre şekillendirilir ve dekore edilir.

Belçika'nın popüler tadı Speculoos'dan ilham alarak Cheesecake yaptık...

Zorluk derecesi: