Puratos ailesi olarak inovasyonun gücünün farkındayız. Ayrıca ekmek ve çikolata yapmanın geleneksel yöntemlerinin koruması gerektiğine de inanıyoruz. Bu yeniliği gelenekle birleştirerek size elimizden gelenin en iyisini sunabiliyoruz.
Doğaya, özgünlüğe ve çeşitliliğe olan tutkumuz, Ekşi Maya Kütüphanemizin oluşmasına vesile oldu. Bu da, kadim doğal fermantasyon sanatının korunmasına katkıda bulunan ekmek yapma geleneğinin nihai kanıtıdır. Belçika çikolata mirasını koruma amacımıza da aynı tutkuyla hizmet ediyoruz.
Ekmeğin tarihini ve dünyanın dört bir yanındaki bin bir çeşit kullanımını inceledik ve siz tüketicilere en iyi ürünleri sunma konusunda ihtiyacımız olan bilgiyi aldık. Ancak, ekşi mayanın o kadar zengin bir tarihi var ki bildiğimiz her şeyi kendimize saklamak istemedik! Bu nedenle, ziyaretçilerin ekşi mayanın geçmişini, bugününü ve geleceğini keşfedebilecekleri “Maison du Levain”i (Ekmekçilik Merkezi) oluşturmaya karar verdik. Puratos, yıllardır ekşi mayaya tutkuyla yaklaşıyor ve biz de Ekmeğin Geleceğinin Geçmişinde Yattığına inanıyoruz. Bu fermantasyon anlayışını müşterilerimizle paylaşmaktan ve tıpkı eski güzel günlerde olduğu ve gelecekte de olacağı gibi leziz ve kaliteli ekmekler pişirmelerine yardımcı olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz.
Ekmeğin Ve Ekşi Mayanın Geleneğinden Geleceğine Yolculuğu Ekşi Maya Akademisi İle Keşfedin
Puratos Belçika'da kurulduğundan beri, benzersiz bir lezzete sahip olan Belçika çikolatasının kalbimizde özel bir yeri var. Bu nedenle, Belçika çikolatasını tüm dünyada ünlü yapan geleneği hevesle sürdürüyoruz. Belcolade, sadece en iyi Belçika ham maddelerini ve Belçika'nın çikolata üretim yöntemini kullanarak 30 yıldır çikolata üretiyor. Belcolade, kakao ve doğal vanilya yağından başka yağ kullanmıyor. Bunun neticesinde de Belcolade çikolatası, tüketici tat testlerinde oldukça iyi sonuçlar veren özel, farklı bir lezzete sahip. 2008'de Belcolade, Meksika'nın Yucatan kentindeki Chunca'da (eski adıyla Tikul) 60 hektarlık bir arazi satın aldı. Biz de buraya şimdiye kadar var olan en eski, en nadir ve en iyi kakao çeşitlerinden biri olan criollo ağacı ektik. Meksika'da, Ekşi Maya Kütüphanemiz için kullandığımıza benzer bir model kullanarak korumak istediğimiz beş eski kakao çeşidi bulunuyor. Bu kapsamda, bu yerli çeşitlerin bir koleksiyonunun bulunduğu arazide geleneksel Maya kulübeleri inşa ettik. Ayrıca, yaban hayatı koruma alanı oluşturmak ve yerel çevrenin ve biyolojik çeşitliliğin muhafaza edilmesine ve değerli kakao tarihine sahip çıkılmasına daha fazla katkıda bulunmak için bu alana 300.000'den fazla ağaç dikmeyi hedefliyoruz (66.000'i dikildi). Puratos, kakaonun hikayesini paylaşmak ve çekirdeklerin nasıl çikolataya dönüştüğünü anlatmak için Kakao Öyküsü müzeleriyle birlikte çalışıyor. Bu da birinci sınıf Belçika çikolatamızı dünyaya tanıtmanın bir başka harika yolu. Brugge, Brüksel, Paris, Colmar, Prag, Pruhonice, Uxmal, Valladolid, Playa del Carmen ve Beyrut'ta halihazırda açık olan on müze bulunuyor.
Puratos her zaman çalışanlarını ön planda tutar. Değerlerimizden asla ödün vermeden üstün kaliteye ulaşmak için yeniliği gelenekle harmanlıyor, başarımızı bu yolda bizimle yürüyenlerle paylaşmak için sınırlarımızı aşıyoruz.
Bir parçası olduğumuz topluluklarla uyum içinde çalışıyoruz. Dünya çapındaki çiftçilere güvenli ve sabit gelir sağlamayı ve Ekmekçilik Okullarımız için hayatı değiştiren, eğitime yönelik fırsatlara yatırım yapmayı amaçlıyoruz.