Zühre Tatlısı

İÇİNDEKİLER

HAZIRLANIŞI

Kek: Tüm malzemeler önce 1 dk yavaş ardından 4 dk hızlı son olarak tekrardan 1 dk yavaş şekilde toplamda 6 dk çırpılır. 1000 gr lık baklava tepsisine yağlı kağıt serilerek tepsiye eşit miktarda hamur eklenir. Tabanlı fırında 170, konveksiyonel fırında 150 derecede 25 dk pişirilir.

Şerbet: Su ve şeker birlikte kaynatılır, ardından üstüne Festipak ilave edilir. Fırından çıkan kekin üzerine hazırlanmış karışım dökülerek kek ıslatılır.

Krema: Su ve Delice Cream 10 dk birlikte çırpılır. Festipak düşük devirde karışıma ilave edilir. Ardından şerbetlenen kekin üzerine eşit miktarda sürülür.

Dekor: Tüm malzemeler karıştırılıp ardından birlikte yoğrulur. Hazırlanan hamur açılarak ince bisküvi haline getirilir. Silpat yardımıyla tabanlı fırında 170 derece, konveksiyonel fırında 150 derecede 15 dk pişirilir. Soğuyan bisküvi kırıntı yapılarak süzgeç yardımı ile tatlı üzerine dekor yapılır

Zorluk Derecesi

Zorluk derecesi:  

Ramazan, bereketiyle sofraları, paylaşımıyla insanları bir araya getiren özel bir aydır. Bu ay, dayanışmanın, birlikteliğin ve sıcak sohbetlerin en güzel yaşandığı zamanlardan biridir. Geleneksel lezzetlerin buluştuğu, tatların ve anıların paylaşıldığı sofralar, Ramazan’ın ruhunu yansıtır. Biz de bu Ramazan için, klasik tarifleri modern dokunuşlarla sizler için yeniden yorumladık!

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele