Tegral Siyez Ekmeği

İçindekiler

Hazırlanışı

Yoğurma:               
4 dk. yavaş + 7 dk. hızlı devirde 
Hamur Sıcaklığı:   23- 24 ºC
Ön Dİnlendirme:  
Oda sıcaklığında 15 dk.
Kesme/ tartma:
550'şer gramlık parçalar kesilir.
Ara Dinlendirme: Oda sıcaklığında 10 dk.
Şekillendirme:  Tost kalıplarında şekillendirilir.
Fermantasyon:
30 ºC'de / %80 bağıl nemde / 60 dk. 
Son Dokunuş: 
Üzerine hafif un elenir, 1 bıçak darbesi atılır.
Pişirme:                                                                                        
Taş tabanlı fırında; buhar verilerek 220ºC'de 30 dk. 

Buğdayın atası olarak bilinen siyez buğdayından üretilen ekmek...

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele