Kırmızı Şerit Pasta

İÇİNDEKİLER

HAZIRLANIŞI

Beyaz Kek:
Sıvı yağ hariç diğer tüm malzemeler mikserde orta hızda 4 dk çırpılır. Ardından karışıma sıvı yağ ilave edilip orta hızda 1 dk çırpılır. Hazırlanan karışımdan 100 g bir kenara ayrılır. Diğer 100 gr’lık karışıma kırmızı boya ilave edilir. 40 x 60 tepsiye silpat konur. Üzerine dişli tarak ile kırmızıya boyanmış kek karışımı eşit bir şekilde çekilir. 10 dk dipfrizde -18°C sıcaklıkta dondurulur. Ardından üzerine diğer kek karışımı (beyaz kek) sürülür. Taban fırında* 180°C sıcaklıkta yaklaşık 11-12 dk pişirilir.

*Konveksiyonel fırın tercih edilecek ise 160°C sıcaklıkta yaklaşık 8-9 dk pişirilir.

Prenses Krema:
Tereyağı ve Festipak ocakta kaynar duruma gelinceye kadar ısıtılır. Belcolade Blanc Selection Drop ilave edilir. Daha sonra dolapta tamamen soğutulur. Soğutulan krema 750 g Festipak ile mikserde çırpılıp kabartılır. Kek’e ince bir tabaka olarak sürülür. Sarma şeklinde sarılır ve ortadan ikiye kesilir.

Üzeri prenses krema ve yılbaşı süsleriyle dilenen şekilde dekore edilir.

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele