Beyaz Kek:
Sıvı yağ hariç diğer tüm malzemeler mikserde orta hızda 4 dk çırpılır. Ardından karışıma sıvı yağ ilave edilip orta hızda 1 dk çırpılır. Hazırlanan karışımdan 100 g bir kenara ayrılır. Diğer 100 gr’lık karışıma kırmızı boya ilave edilir. 40 x 60 tepsiye silpat konur. Üzerine dişli tarak ile kırmızıya boyanmış kek karışımı eşit bir şekilde çekilir. 10 dk dipfrizde -18°C sıcaklıkta dondurulur. Ardından üzerine diğer kek karışımı (beyaz kek) sürülür. Taban fırında* 180°C sıcaklıkta yaklaşık 11-12 dk pişirilir.
*Konveksiyonel fırın tercih edilecek ise 160°C sıcaklıkta yaklaşık 8-9 dk pişirilir.
Prenses Krema:
Tereyağı ve Festipak ocakta kaynar duruma gelinceye kadar ısıtılır. Belcolade Blanc Selection Drop ilave edilir. Daha sonra dolapta tamamen soğutulur. Soğutulan krema 750 g Festipak ile mikserde çırpılıp kabartılır. Kek’e ince bir tabaka olarak sürülür. Sarma şeklinde sarılır ve ortadan ikiye kesilir.
Üzeri prenses krema ve yılbaşı süsleriyle dilenen şekilde dekore edilir.