Hüma Tatlısı

İÇİNDEKİLER

HAZIRLANIŞI

Mus: Festipak ve süt kaynatılır. Kaynayan karışım üzerine jelatin eklenip Belcolade Blanc Selection ile karıştırılır. Ardından %70 oranında çırpılmış Chantypak karışıma yedirilir.

Dolgu: Şeker karemelize edilir ve kavrulmuş fıstık ile karıştırılır. Soğuduktan sonra mikserde çekilerek ezme elde edilir. Sıvılaştırmak için son olarak sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır.

Birleştirme: Yuvarlak kalıplara mus, ortası boş kalacak şekilde doldurulur. Ardından ortasına fıstıklı dolgu doldurulup dondurulur. Kalıplardan çıkarılıp Sütlü Belcolade ile dışı kaplanır donduktan sonra fıstık ezmesi ile dışı kaplanıp kadayıfa bulanır.

Dekor Önerisi: Servis edilirken üzerine Chocolanté Sütlü dökülür.

Zorluk Derecesi

Zorluk derecesi:  

Ramazan, bereketiyle sofraları, paylaşımıyla insanları bir araya getiren özel bir aydır. Bu ay, dayanışmanın, birlikteliğin ve sıcak sohbetlerin en güzel yaşandığı zamanlardan biridir. Geleneksel lezzetlerin buluştuğu, tatların ve anıların paylaşıldığı sofralar, Ramazan’ın ruhunu yansıtır. Biz de bu Ramazan için, klasik tarifleri modern dokunuşlarla sizler için yeniden yorumladık!

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele