Dubai Çikolatası

İÇİNDEKİLER

HAZIRLANIŞI

• Antep fıstığı makinede (Roborock) çekilerek ezme haline

getirilir. Antep fıstığı yağlanma yapısına göre 150-

200 gr fındık yağı veya sıvı yağ ekleyip sıvı hale gelene

kadar çekilir. Alternatif olarak ezme dışarıdan da alınıp

kullanılabilir. Sütlü çikolata hariç tüm malzemeler bir araya

getirilip harmanlanır.

• Çikolatanın renkli boyalarla dekore edilmesi isteniyorsa

öncelikle Dubai Çikolatası çikolata kabına kakao yağı ve

yeşil-sarı çikolata boyası ile boyama uygulanabilir.

Ardından sütlü çikolata ile boya üzerine çikolata dökülerek

kabuk yapılır.

• Kabuk oluşumu ardından hazırlanan malzeme iç dolgu

olarak kullanılır ve Chocolanté Sütlü Çikolata ile kalıp

kapatılır. Dolapta donmaya bırakılır.

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele