Organik üretim, genel anlamda bir çiftlik yönetimi ve gıda üretim sistemini ifade eder. Bu sistem; en iyi çevre uygulamalarını, yüksek seviyede biyolojik çeşitliliği, doğal kaynakların korunmasını, uygulanan yüksek hayvan refah standartlarını ve doğal madde ve süreçlerin kullanıldığı bir üretim yöntemini bir araya getirir.
Organik üretimde hiçbir zaman kimyasal gübre veya böcek ilacı kullanılmaz. AB mevzuatına göre gıdalar, yalnızca tarımsal içerik maddelerinin en az %95'i gerekli standartları karşıladığında “organik” olarak etiketlenebilir. Organik olmayan bileşenlerden oluşan kalan %5'lik kısım, AB mevzuatı tarafından onaylanmış bir listenin parçası olmalıdır.
Organik üretim, genetiği değiştirilmiş organizmaların ve türev ürünlerin kullanılmasını yasaklamaktadır. (EC) No 271/2010