Fındık, yüzyıllar boyu yaygın şekilde kullanılmaktadır.
Zaten 17. yüzyılda pralin, fındık pastaları ve gianduja (fındık ve çikolata karışımı) şefler için bir ilham kaynağı olmuştur. Günümüzde, fındık lezzetleri tüm dünyada oldukça arzu edilmeyi sürdürmektedir. Onların eşsiz zevki kesinlikle birincil nedendir, ancak bunların harmanlandığı ve farklı kıvamda karışımlar ürettiği de önemli bir faktördür. Puratos, fındık ve katma değerli fındık ürünlerinin lider tedarikçisidir. 65 yılı aşkın tipik Fransız "el becerisi" ve sürekli inovasyonlar, bu Fransız mirasını canlı tutar.
Pralin and fındık spesiyaliteleri, çikolata yapımında, pastacılık ürünlerinde ürünlerinde sınırsız kullanıma sahiptir. Kremsi ve pürüzsüz yapısıyla kullandığınız pralin türü gerçek bir fark yaratır. Bir tatlandırıcı veya dolgu olarak kullanıldığında, her çeşit kreasyona mükemmellik katacaktır. Puratos, yerel ve uluslararası pazarın spesifik ihtiyaçlarına daha uygun bir ürün yelpazesini üretmek için en modern teknikleri ve en iyi malzemeyi kullanır.
Badem, antep fıstığı ve fındık sağlıklı olabilmek için pozitif besin maddeleriyle doludur. Yemişlerin en az %50'siyle hazırlandıkları için pralinler ve fındık ezmeleri bu faydaları içerir. Tarifinizde kullanılan yağın bir kısmını pralinlerle değiştirirseniz, fındıklarda bulunan doğal yağ vasıtasıyla faydalı besinlerin yanı sıra sağlıklı yağlar da ürünlerinize katkıda bulunacaktır.
Puratos Çikolata Merkezimizde, dünyanın en iyi çikolata ve pasta şefleri eşliğinde eğitim ve seminerler düzenlenmektedir.
Kakao-İzinde sürdürülebilir uzun vadeli kakao üretimini sağlamak için çiftçilerle doğrudan çalışmaya adanmış bir programdır.